Повежимо се, оснажимо се – у време Ковид-а 19

Полазећи од оперативног плана и приоритета МПНТР у области ПВО, на сајту МПНТР, на страни пројекта Инклузивно предшколско васпитање и образовање (ECEC) отворена страница „Повежимо се, оснажимо се – у време Ковид-а 19“ https://ecec.mpn.gov.rs/?page_id=2090

Страницу уређује Стручни тим у чијем су саставу делегирани представници струковних удружења мед.сестара-васпитача, васпитача, стручних сарадника и сарадника ПУ Србије, академске заједнице, УНИЦЕФ-а, МПНТР, уз подршку тима 2. компоненте пројекта инклузивног предшколског васпитања и образовања и Групе за послове предшколског васпитања.

Главни циљ ове свима нама значајне иницијативе је да кроз повезивање и умрежавање подржимо развијање заједнице учења практичара и тиме допринесемо квалитетном одговору и промоцији система институционалног предшколског васпитања и образовања – ка деци и породицама и широј јавности у околностима ванредног стања.

Важне информације, смернице, корисни садржаји, предлози и идеје подељени су у оквиру неколико тематских целина које ће се сукцесивно попуњавати одговарајућим садржајима, које прегледа и селектује стручни тим, заједно са нама (први садржаји и информације већ се могу наћи у оквиру тематских целина):

• Важне информације за родитеље и васпитаче у вези са Ковидом 19
• Учење и професионално оснаживање у дигиталном контексту
• Оснажимо се-повежимо се – препоручени линкови
• Ризница инспиративне праксе – филмови са претходних пројеката и материјали са стручних сусрета
• У сусрет Годинама узлета – материјали о модерним педагошким приступима
• Хајде да се играмо – намењено деци и родитељима

Related Images: