„Кораци из вртића ка школи“ – тематски родитељски састанак у вртићу „Зека“

„Разговори о школи“ је назив темаског родитељског састанка, односно размене између родитеља будућих ђака, стручних сарадница: Славице Мартиновић, педагошкиње и Мирјане Милчић, психолошкиње из О.Ш. „Станислав Сремчевић“ и тима практичара вртића „Зека“ Предшколске установе „Ђурђевдан“ Крагујевац.

Сваке радне године се традиоционална сарадња школе и вртића реализује кроз више различитих активности, како би се деци која полазе у школу и њиховим родитељима, олакшале припреме за промену средине у којој се деца развијају и уче.

У вртићу „Зека“ је 14. марта 2023. године, сарадња породице, вртића и школе, била реализована кроз разговоре, са циљем да родитељи будућих ђака, добију више информација о начину уписа у школу, организацији наставе, начину вођења разговора стручних сарадница са дететом при првом сусрету са школом (тзв. „тестирање“), разреше тренутне бриге у вези процеса припреме за школу и сл. Родитељи су имали прилике да чују и више практичних примера добре праксе за осамостаљивање детета и пружање подршке детету у развоју и учењу.

Related Images: