Часопис „Дечије искре“ у електронској форми

Због немогућности да се у новонасталој ситуацији изазваној вирусом COVID -19 пред читаоцима нађе у уобичајеном, штампаном формату, мартовски број часописа за дечје уметничко стваралаштво „Дечје искре“ од данас је доступан у електронској форми.

Адреса на којој може да се прелиста електронско издање је: http://www.ustanovakoracikg.rs/, као и на фејсбук страници часописа. Тако ће овај, седми број у овој школској години бити доступан свим основцима, њиховим учитељима, наставницима, професорима, али и родитељима и свим другим заинтересованим читаоцима.

Овакво издање часописа представља изнуђено решење у условима престанка рада школа због незваних и ненаданих проблема који су прекинули уобичајен начин учења, дружења и уживања у колективном боравку у школама, каже Миодраг Стојиловић, главни уредник часописа.

Због ових изнуђених промена рокови за учешће на нашим наградним конкурсима одлажу се до јесени. Оба конкурса, и онај на тему хуманости организован у сарадњи са Црвеним Крстом Крагујевца, и онај за идеју за дечји накит који је расписан у сарадњи са Галеријом накита Ђани, обновљена су у овом електронском издању са измењеним роковима.

Дечје искре ће и даље примати радове својих сарадника на уобичајене адресе, а о даљем издавању часописа ћемо вас обавестити након окончања ванредних околности.

Related Images: