Посета активисткиња ромског удружења „Романипен“ вртићу „Зека“

У уторак 13.03.2018. године деца припремних предшколских четворочасовних група вртића „Зека“ имала су прилику да са својим васпитачицама угосте активисткиње ромског удружења „Романипен“. Посета је имала за циљ шире, сређеније и зрелије искуство и знање  о животу, неким обичајима и веровањима ромског народа уз наглашавање потребе толерантног односа и међусобног уважавања.

Након међусобног упознавања, активисткиње удружења „Романипен“ су децу упознале са неким одликама ромске заједнице. Затим су им прочитале „Легенду о Бибији“, заштитници деце која се у ромској заједници обележава и празнује два пута годишње. Деца су активно учествовала у анализи ликова легенде, њихових поступака и карактера, а потом су ликовно изразила свој доживљај онога о чему су слушала и разговарала.

 Са активисткињама ромског удружења договорена је узвратна посета Библиотеци играчака „Романипен“ у наредном периоду, са циљем развијања свести о постојању различитих култура и традиција и неговање толеранције према различитостима.

 

Related Images: