Вртић од куће

Након увођења ванредног стања, предшколске установе, основне и средње школе и факултети привремено су обуставили рад. Велики број образовних установа органозовао је наставу и програм на даљину.

Предшколска установа Ђурђевдан прилагодила је свој рад новонасталој ситуацији и организовала он лајн заједнице „Вртић од куће“.

Због ванредног стања у Републици Србији које је проглашено због ширења корона вируса, многи малишани остали су код својих кућа.

Већина образовних установа, поред наставе на РТС-у и платформи РТС планета, организовала је он лајн часове.

Како деца не би пропустила предвиђени програм, Предшколска установа Ђурђевдан отпочела је са радом преко интернета, по препорукама Министарства просвете науке и технолошког развоја.

„Вртић од куће“, како се зове он лајн заједница, има за циљ да настави са васпитним функцијама и одржи комуникацију како са децом тако и са родитељима, пружајући им сву потебну подршку у време трајања ванредног стања.

У оквиру он лајн програма формирана је група стручних сарадника у којима се налазе психолог, дефектолог, физиотерапеут, сарадник на превентивној здравственој заштити и педагози који, заједно са васпитачима из свих седам вртића у граду који раде у оквиру ове предшколске установе, припремају материјале у складу са годишњим планом рада.

Посебне препоруке за игре и актвности код куће, као и подршку родитељима даје психолог.

Сваки васпитач има своју он лајн заједницу у оквиру програма “Вртић од куће” које имају за циљ организовање активности, подршку и квалитетну сарадњу са родитељима, како би се сви осећали сигурније и корисније током ванредног стања.
https://youtu.be/qAfPnWviijI…

Известила новинар РТК Иван Ганић

Текст преузет са РТК

Related Images: