Извештај са Петог фестивала еколошких представа под називом „Црвено, Позор! (иште) ,Зелено“ одржаног у периоду од 11.12.2020.-18.12.2020.године.

 Пети фестивал еколошких представа под називом „Црвено,Позор! (иште) , Зелено „  ове године одржан је у периоду од 11.12.2020. – 18.12.2020. На фестивалу је конкурисало 14 представа, а због пандемије вируса Ковид 19, био је и први фестивал који је одржан онлајн. Наша Установа традиционално узима учешће у оквиру овог Фестивала , па се тако ове године представила са пет еколошких представа :

-Вртић „Цицибан“ – „Еколошке маштарије“

-Вртић „Зека“ – „Чиста средина, здрава околина“

-Вртић „Колибри“ – „Еко прича из нашег вртића“

-Вртић „Чуперак“-  „Заљубљени еколог“

-Вртић „Невен“ – „Чувари природе“ .

Познати глумац , Петар  Лукић, одржао је онлајн драмске радионице за васпитаче, што се одразило на квалитет наших еколошких представа.

   Жири у саставу : Тања Лукић-драмски педагог, Гордана Јоцић- новинар и др Горица Ђелић-доктор биолошких наука је имао тежак задатак да оцени све представе и прогласи победника. Представа вртића „Колибри“ – „Еко прича из нашег вртића“ је освојила фантастично треће место , као и Награду публике по броју свиђања.

Од трећег Фестивала еколошких представа, паралелно са представама, такмиче се и ауторски текстови. Ове године, по пропозицијама Конкурса награђена су два ауторска текста, од којих је једну награду освојио ауторски текст васпитача нашег вртића „Колибри“.

Најбољи међу најбољима у конкуренцији представа, по оценама жирија

ПласманНазив представеВртић/школаУКУПНО
IВодаНаша радост – Нада Наумовић50
IIЗалуђена принцезаПолетарац, Баточина46
IIIЕко прича из нашег вртићаВртић „Колибри“ – Ђурђевдан43
IIIНевоље пужића МићеБамби – Нада Наумовић43

По пропозицијама Конкурса, награђена су два ауторска текста

ПласманНазив представе/текстаВртић/школаОцена
IПрирода је љута? („Рециклирај, Поново употреби, Енергију штеди“)Вини Пу14
IIЕко прича из нашег вртићаВртић „Колибри“ – Ђурђевдан13

Такође, ове године у оквиру пројекта излази и Зборник ауторских текстова, у коме су сабрани ауторски текстови од Трећег до Петог фестивала. У зборнику ће се наћи четири ауторска текста васпитача наше Установе (вртић „Цицибан“ , вртић „Зека“ , вртић „Колибри“ ) .

Захваљујемо се деци и васпитачима учесницима Фестивала и све честитке награђенима.

Координатор Тима за Екологију

Јелена Станковић

Related Images: