Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић посетила јасле „Шврћа“

У четвртак 14.12.2023. године министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић посетила је вртић „Шврћу“, Предшколске установе „Ђурђевдан“ Крагујевац, у друштву др Гордане Дамњановић, чланице Комисије Привременог органа града Крагујевца и Сање Јаковљевић, директорке Предшколске установе „Ђурђевдан“ Крагујевац. Заједничким активностима Министарства за бригу о породици и демографију и града Крагујевца реализован је пројекат којим је вртић „Шврћа“ добио замену комплетне столарије након шест деценија, све у циљу унапређењу услова боравка деце у вртићу као и енергетске ефикасности самог вртића. По речима директорке Предшколске установе „Ђурђевдан“ Крагујевац, Сање Јаковљевић, услови у којима бораве малишани узраста од шест до двадесет четири месеца након реновирања у потпуности су адекватни. Вртић „Шврћа“ подсетила је није реновиран од када је направљен 1963. године, а у њему тренутно борави 30-оро деце јасленог узраста.  

(Фотографије су преузете са званичног сајта Министарства за бригу о породици и демографију и званичног сајта града Крагујевца)

(Линк је подељен са официјалног youtube канала Радио Телевизије Крагујевац. Аудио и видео материјал, као и њихови делови уколико није другачије назначено, су власништво ПД Радио телевизије Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.)

Related Images: