Радионица „Пружам ти руку“ у вртићу „Цицибан“

Вртић „Цицибан“ већ традиционално реализује активност „Пружам ти руку“ са циљем подизања нивоа свести о дечијим правима и одговорностима, важној улози и одговорности одраслих у процесу креирања друштвено одговорних младих нараштаја. Радионица је реализована 10.10.2019. године у 15:00 часова у сарадњи са родитељима, сарадницима из центра за развој услуга социјалне заштите „Књегиња Љубица“ и саветовалишта за брак и породицу.

 У уводном делу радионице одиграна је игра „Игра додиром“ којом смо за почетак дружења направили пријатну атмосферу и подсетили родитеље да је нама игра најдрагоценија активност. Уследила је „Игра круга“ која је приближила родитељима начин рада у нашем вртићу на тему „Права и одговорности“. Кроз игру круга родитељи су повезивали задато право са одговарајућом одговорношћу применом картица које користимо у раду са децом. На тај начин смо се поделили у неколико група и радили на правима и одговорностима. Разменом искустава, ставова, размишљања права и одговорности смо анализирали кроз ликовно стваралаштво или писање прича. Дошли смо до закључака да је веома важна улога породице, вртића, институција у подржавању дечијих права али и грађења одговорности. Кроз креативне задатке добили смо продукте – плакате и приче као одговор на који начин они доживљавају права деце али и начинима којима подстичу одговорност.

Одговорност се учи љубављу, подстицањем и добрим моделом одраслих. Будите подршка деци, одговорно дете – одговоран човек!

 

Related Images: