ПУ „Ђурђевдан“ на Шестом окружном стручном скуп медицинских сестара васпитача

У суботу, 11.02.2023. године у Медицинској школи са домом ученика „Сестре Нинковић“ у Крагујевцу реализован je Шести окружни стручни скуп медицинских сестара васпитача – „Медицинска сестра васпитач као део заједнице учења и учесник у планирању промена у васпитно-образовној пракси“, у организацији Савеза удружења медицинских сестара ПУ Србије и Удружења медицинских сестара ПУ Шумадијско Поморавког региона, домаћини ПУ „Ђурђевдан“ Крагујевац и ПУ „Нада Наумовић“.

На стручном скупу медицинска сестра-васпитачица Кристина Петровић представила је ПУ „Ђурђевдан“ Крагујевац са радом „Од кутије до…“. ,

Стручна сарадница-психолошкиња Александра Пајевић била је водитељка треће дискусионе групе „Рефлексије из улоге медицинске сестре васпитача у заједничком развијању игре у јаслама“.

Учешће у дискусионим групама допринело је спремности практичара да разумеју и употребе критичку рефлексију, промишљају о практичним искуствима и теоријским полазиштима, да развијају и реконструишу професионални однос према властитој пракси.

Related Images: