Предшколска установа „Ђурђевдан“ Крагујевац на XXVII стручним сусретима медицинских сестара васпитача ПУ Србије под називом „Игра као сусрет у грађењу односа и истраживању“

У периоду од 05.10. до 08.10.2023. године у Кладову одржани су XXVII стручни сусрети медицинских сестара васпитача ПУ Србије под називом „Игра као сусрет у грађењу односа и истраживању“.

На инцијативу Програмског одбора Савеза удружења медицинских сестара ПУ Србије, Предшколска установа „Ђурђевдан“ Крагујевац се поново представила стручним радом „Шта звони, звецка, шушка?“ ауторки медицинских сестара васпитачица Слађане Николић и Слађане Анђелковић. Излагање колегиница је подстакло учеснице сесије на конструктивну рефлексију уз повратне информације о квалитету рада са децом јасленог узраста у Предшколској установи „Ђурђевдан“ Крагујевац.

У планарном излагању под називом „Отворена, проширена и вођена игра-Зашто су коауторско стварлаштво деце и одраслих“, а у оквиру XXVII стручних сусрета медицинских сестара васпитача ПУ Србије, професорка докторка Живка Крњаја презентовала је пример игара деце јасленог узраста и медицинских сестара-васпитачица Весне Ранковиић и Радмиле Филурије као пример инспиративне праксе Предшколске установе „Ђурђевдан“ Крагујевац.

Related Images: