Oбелележавањe Светског дана породице и посети Научном клубу

„Oбелележавањe Светског дана породице и посети Научном клубу

Oбелележавањe Светског дана породице и посети Научном клубу

У циљу обележавања Светског дана породице, деца припремне предшколске четворочасовне групе из вртића „Зека“ су са својим родитељима и васпитачицом обишла у петак 13.05.2016. године Научни клуб Крагујевац, а потом боравила у природи уз заједничко организовање игара и активности на овореном.
Током посете Научном клубу деца су имала прилику да се ближе упознају са процесом кружења воде у природи, процесима флуоресценције и фосфоресценције, могућношћу коришћења ултраљубичастог светла у откривању фалсификованих новчаница без флуоресцентног мастила у себи, начином емитовања радио-таласа, функционисањем радио-телеграфије и сл. У искуственом упознавању једноставнијих физичких законитости из области оптике, акустике и информатике и променама које се одигравају захваљујући њиховом деловању, предшколцима је помогла Неда Богојевић Прековић из ЦСУ, говорећи на њима јасан, разумљив и прихватљив начин. На крају посете, предшколци су изнели своје утиске о Научном центру и актуелној поставци апарата коју су погледали на себи својствен начин – цртањем.
Након Научног центра, предшколци су наставили дружење са својим родитељима и васпитачицом у парку поред језера Бубањ, уз организовање различитих игара и активности на отвореном. Дружење је протекло у изузетно ведрој и веселој атмосфери и још једном потврдило значај сарадње предшколске установе и чланова породице.

Related Images: