Манифестација „Растимо уз плес“ – 800 предшколаца ПУ „Ђурђевдан“ плесало на градском стадиону „Чика Дача“

Манифестација „Растимо уз плес“ одржана је, по први пут у Крагујевцу, у четвртак 01.06.2017. са почетком у 18 часова на градском стадиону „Чика Дача“.
Том приликом око 800 предшколаца из седам вртића Предшколске установе „Ђурђевдан“ Крагујевац, плесало је заједно са својим родитељима и васпитачима. Улаз за све који су желели да присуствују манифестацији и да виде шта су то наши предшколци припремили је био бесплатан.
Циљ манифестације је био промоција здравих стилова живота, као и плес у едукативне сврхе за правилан раст и развој деце.

На самом почетку манифестације окупљеној публици, деци и родитељима обратила се директорка ПУ „Ђурђевдан“ Сања Јаковљевић и председник Скупштине града Мирослав Петрашиновић. На стадиону, око 800 предшколаца у бојама свог вртића, 200 васпитача и родитеља извело је укупно 14 различитих плесова. Деца су играла 13 плесова од којих један са родитељима, док су последњи извели васпитачи наше Установе.
Манифестацију је организовала Предшколска установа „Ђурђевдан“ Крагујевац у сарадњи са Дечјом плесном асоцијацијом Србије, а уз подршку Фудбалског клуба „Раднички 1923“ и локалне самоуправе.

Related Images: