СВАКИ ОСМЕХ ЈЕ ВАЖАН, САДА!

Прекид редовног рада наше Установе, не значи престанак активности усмерених на подршку добробити, учењу и развоју деце предшколског узраста. Активности подршке породицама са децом у нашем „Вртићу од куће“ су нас подстакле да понуду разноврсних идеја и предлога за међусобно повезивање у заједничкој игри, појачамо, унапредимо и надоградимо.
Социјално и емоционално учење деце предшколског узраста постаје део свакодневног животно-практичног учења код куће и у „Вртићу од куће“. Циљ нам је да се боље упознамо и да подржимо идентитет сваког детета (лични и групни) као и дететов осећај припадности. Будимо деци узори, играјмо се са њима. Изградимо код деце самопоуздање: „да знају“, самоувереност: ,,да могу“ и осећај да вреде тј. самопоштовање.
Наведене активности су нам показали деца, родитељи, васпитачи и мед. сестре-васпитачи у вртићу ,,Чуперак“ а све је почело од једног осмеха.
Циљ активности је био да деца препознају и изразе своја осећања.
Па хајде онда да поделимо своје осмехе!
Драги родитељи, наставите да разговарате и маштовито изражавате са децом пријатна осећања. Посећамо вас да инстинктивно тежимо оптимистичним људима јер се у њиховом друштву осећамо пријатно и опуштено.
Деца вртића ,,Чуперак“ су нам јасно показала да је свест о другима основа за разумевање осећања других особа и бриге о другима. Видимо и разне начине, како деца усвајају животне вредности: срећу, љубав, радост, ведрину, веру, мир, сарадњу, самопоуздање и доброту. Мото који вам шаљемо из ,,Чуперка“ је да је ,,ОСМЕХ“ веома важан! Осмех за играње, маштање, дружење деце и родитеља, а и васпитача.
Позивамо другаре и из других вртића да нам се придруже у дељењу осмеха. Чекамо вас! До тада уживајте у игри и осмесима из вртића,,Чуперак“.
Сигурни смо да ће се изродити пуно нових интересантних идеја, ако са децом кроз игру истражујемо и охрабрујемо да буду самостална, да буду посвећена, да буду прихваћена и да прихватају друге. Само пратите децу и на добром смо путу и узлету“
Предлог је да се за сваку недељу постави по једна тема из сваког вртића која ће бити прослеђена свим другим вртићима тј. родитељима деце. На пример: Осмисли, нацртај или направи нову играчку са породицом и коме ту играчку поклањам; Правимо огрлицу лепих речи и коме је поклањам…
 
С поштовањем,
Тим вртића „Чуперак“ у сарадњи са психологом, Александром Пајевић

 

Related Images: