Мали Крцко и Крцко априлски број

Драги родитељи, васпитачи и децо,
Због новонастале ситуације у којој се налазимо и која захтева да време проводимо код куће, нисмо у могућности да доставимо свим предшколским установама часопис „Крцко” пре завршетка ванредног стања. Ипак, имајући у виду да је изузетно важно да деца наставе са радом, односно активностима које подразумевају координацију око-рука, одлучили смо да на нашем сајту сваког месеца објавимо нови број часописа „Крцко”, намењен деци узраста од 5 до 7 година, као и часопис „Мали Крцко”, намењен деци узраста од 3 до 5 година, како бисте могли да листате и читате приче, као и да одштампате одређене стране како би дете могло да настави да ради код куће уз вашу подршку.
Деци се тренутно нуди мноштво садржаја за учење и рад који подразумевају искључиво коришћење компјутера и телефона. Иако им ти садржаји могу помоћи у препознавању слова и бројева, разне видео-игрице смањити досаду и забавити их, не може се искључити чињеница да у раном узрасту тај начин учења и рада има велике недостатке. Услед брзог протока импулса и смењивања информација, код деце се нарушава један од најважнијих сегмената за њихов развој јер се искључује основна потреба за цртањем и писањем руком на подлози, што представља основ за развијање пуног потенцијала шаке и прстију. Такође, код деце од 2 до 7 година незаменљива је и најважнија координација око-рука како би деца што више развила моћ запажања, концентрацију и пажњу, што представља изузетно важан елемент њиховог развоја.
Желимо да напоменемо да ће сва деца која су претплаћена на часопис добити априлски, мајски и јунски број чим вртићи почну са радом.
Да бисте преузели ваш примерак потребно је да будете регистровани на нашем сајту.
https://publikpraktikum.rs/vest/51…

Related Images: