У вртићу „Цицибан“ свечано отворен први Сајам родитељства у Крагујевцу

У суботу 10.06.2023. године, у вртићу „Цицибан“ у Крагујевцу, је одржан први Сајам родитељства, који је посетило више од 400 родитеља и деце. Ово је био шести Сајам родитељства организован у Србији у оквиру пројекта „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“ које је организовало Министарство просвете уз подршку Светске Банке и града Крагујевца. Циљ пројекта је унапређење доступности, квалитета и једнакости предшколског васпитања и образовања за свако дете а посебно за децу из друштвено осетљивих група. Пројекат подржава и нове Основе програма предшколског васпитања и образовања и оснажује компетенције васпитача за имплементацију новог програма.

На сајму се представило више од 20 установа из Крагујевца које пружају помоћ и подршку родитељима у раној фази развоја детета, а међу њима и наша Предшколска установа „Ђурђевдан“ Крагујевац која је родитељима представила своје програме рада које спроводи. У просторијама вртића „Цицибан“ током целог дана родитељи и деца имали су прилику да учествују у разним едукативним и интерактивним радионицама које су за њих припремиле Установе из области образовања, здравства и социјалне заштите, као и да добију савете и одговоре стручних лица на бројна питања.

Сајам родитељства свечано је отворио Милан Пашић, помоћник министра просвете, у друштву Душана Алексића, члана градског већа града Крагујевца за образовање и Сање Јаковљевић, директорке Предшколске установе „Ђурђевдан“ Крагујевац. Сајму су присуствовали и Горан Јоксимовић, начелник школске управе Крагујевац, Гордана Дамјановић, чланица градског већа за здравствену и социјалну заштиту као и Милка Симић, директорка Предшколске установе „Нада Наумовић“.

Сања Јаковљевић, директорка Предшколске установе „Ђурђевдан“ Крагујевац захвалила се свим партнерским институцијама које су узеле учешће на Сајму и истакла да је ова манифестација добра прилика да се успостави дијалог и оствари сарадња између институција и родитеља и на тај начин размене информације и дође до нових сазнања која се тичу дечијег развоја.

Прилог Радио телевизије Крагујевац:

Емисија „10 минута“ Радио Телевизије Крагујевац:

Најава Сајма родитељства – изјава директорке Сање Јаковљевић на Радио Телевизији Крагујевац:

Гостовање директорке Предшколске установе „Ђурђевдан“ Крагујевац, Сање Јаковљевић, у јутарњем програму Радио Телевизије Србије поводом Сајма родитељства:

(Видео је преузет са телевизије „РТС“. Аудио и видео материјал, као и њихови делови су власништво Радио Телевизије Србије.)

Related Images: