Предшколска установа „Ђурђевдан“ Крагујевац домаћин регионалног састанака предшколских установа „У сусрет новој радној години“

У четвртак, 12. 9. 2024. године у  Основној школи „Станислав Сремчевић“ реализован је регионални састанак -У сусрет новој радној години. Састанак је реализован са циљем разматрања релевантних питања у вези са остваривањем и праћењем делатности предшколских установа. Састанку су присуствовали:  помоћник министра за предшколско и основно образовање и васпитање, др Милан Пашић, члан Градског већа за образовање, Душан Алексић, руководилац ШУ Крагујевац, просветни саветник, др Радојко Дамјановић, Марија Старчевић, дипл. педагог, саветник – спољни сарадник ШУ Пожаревац, директорка Предшколске установе „Ђурђевдан“ Крагујевац, Тијана Ристовић као и директори и представници предшколских установа са територије ШУ Крагујевац, Јагодина, Краљево и Пожаревац.

На састанку су презентоване актуелности у делатности предшколског васпитања и образовања, измене подзаконских аката, припремљеност установа за почетак радне године, као и начини унапређивање квалитета рада предшколске установе.

Састанак је допринео целовитијем сагледавању делатности предшколског васпитања и образовања.

Након састанка уследио је обилазак вртића „Зека“ Предшколске установе „Ђурђевдан“ Крагујевац, том приликом учесници реагионалног састанка су се упознали са структуром и функционисањем вртића.

Related Images: